top of page

Saeimā skata atkritumu dedzināšanas rūpnīcu jautājumu

Saeimas Vides, klimata un enerģētikas apakškomisijas 11.jūnija sēdē tika skatīta iedzīvotāju “Mana balss” iniciatīva “Par drošu attālumu no atkritumu dedzināšanas rūpnīcām".


Uz sarunu tika pieaicinātas visas iesaistītās puses un tika diskutēts par reģenerācijas ekonomiskajiem aspektiem, pieejamo un dedzināšanai nepieciešano atkritumu daudzumu un arī, vai ir vajadzīgs celt jaunas dedzināšanas rūpnīcas, zinot par potenciālajiem riskiem videi un veselībai. Iedzīvotāju bāžam ir pamats.


Atbildīgajām iestādēm tika uzdots sagatavot precīzus datus par dedzināšanai paredzēto atkritumu apjomu, reģenerācijas ietekmi uz klimata mērķiem un vajadzību pēc saražotās enerģijas.

Nav skaidrs, cik daudz šādu dedzināšanai piemērotu atkritumu ir un cik būs nākotnē. Tas rezultējās situācijā, kurā tiek plānoti pat vairāki projekti ar milzīgām jaudām, kas nav ilgtspējīgs risinājums mūsu nelielajai ekonomikai.


Kas notiks tālāk?

Rudenī jautājumi par ietekmi uz vidi un veselību tiks tālāk skatīti kopā ar Saeimas apakškomisiju, kas atbild par sabiedrības veselību.


Foto: Ieva Ābele, Saeima

Opmerkingen


bottom of page